Blogi

Selvitä organisaatiosi osaaminen vaivattomasti

Surveypal-työkalu

Osaamiskartoituksen voi rakentaa Surveypal-kyselytyökalulla.

Surveypal-työkalulla osaamiskartoituksen rakentaminen on helppoa ja vastaaminen nopeaa!
Asiantuntijoiltamme löytyy useita validoituja kysymyksiä ja vinkkejä, joiden pohjalta organisaationne toimintamalli voidaan rakentaa.

Osaamiskartoituksen toteuttaminen Surveypalilla

Surveypal-työkalulla osaamiskartoituksen rakentaminen on helppoa ja vastaaminen nopeaa. Surveypalilla on toteutettu lukuisia erilaisia kartoituksia, ja meiltä löytyy useita pohjia ja vinkkejä, joiden pohjalta juuri teidän organisaationne toimintamalli voidaan rakentaa.

Osaamiskartoitus voidaan laatia eri organisaatiotasoille: yksittäisille työntekijöille, tiimeille, yksiköille, henkilöstöryhmille, koko organisaatiolle tai tarkemmin jostain spesifistä osaamisalueesta. Kun osaamiskartoitus tehdään sähköisellä työkalulla, niin tulokset jäävät järjestelmään talteen tulevaisuutta varten. HR-osasto tai muu organisaation johto voi tarkastella tuloksia keskitetysti ja kokonaisuutena sekä esimerkiksi vertailla eri yksiköitä toisiinsa.

Osaamisen johtamisen hyödyt

Osaamisen selvittämisessä voidaan käyttää yhtä tai useampaa näkökulmaa. Jos kartoitus toteutetaan itsearviointina, niin ainoastaan työntekijä arvioi omaa osaamistaan mahdollisimman objektiivisesti ja totuudenmukaisesti. Jos kartoitukseen halutaan toinen näkökulma, voidaan mukaan tuoda myös esimiehen (tai kollegan) arviot työntekijän osaamisesta. Tällöin sekä työntekijä että esimies täyttävät saman lomakkeen, ja arviota peilataan työntekijän omaan näkemykseen osaamisestaan.

Työntekijätasolla osaamiskartoituksen avulla saadaan hahmotettua työssä vaadittavat keskeiset osaamisalueet, osaamisen nykyhetken taso ja mahdolliset tulevaisuuden kehittämisalueet. Kun työntekijä tunnistaa oman osaamisensa, vahvistaa se osaamisen arvostamista ja mahdollisesti jopa itsetuntoa.

Organisaatiotasolla osaamiskartoituksen avulla saadaan kokonaiskuva koko organisaation osaamisen tasosta. Nykyhetkeä peilataan mahdollisiin tulevaisuuden osaamistarpeisiin, jolloin mahdolliseen osaamisvajeeseen voidaan puuttua riittävän aikaisessa vaiheessa. Lisäksi selvittämällä organisaation osaamisreserviä voidaan tarkastella mikä osa henkilöstön osaamisesta on ”oikeaa” ja mikä ”väärää” strategian toteuttamisen kannalta.

Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

comments powered by Disqus