Blogi

Keräätkö projekteistasi palautetta systemaattisesti?

Kun projektiseuranta ja -palautteen kerääminen on integroitu osaksi CRM-järjestelmää ei ole huolta siitä, etteikö projektiseurantaa tulisi tehtyä juuri oikealla hetkellä. Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

Surveypal

Surveypalin integroiminen CRM-järjestelmään

Surveypal voidaan integroida erilaisiin CRM- ja dashboard-järjestelmiin (kuten Salesforce, Microsoft Dynamics tai Qlikview) joustavan rajapinnan avulla. CRM- tai vastaavan järjestelmän kautta projektiseuranta voidaan käynnistää automaattisesti esimerkiksi projektin alussa, keskivaiheessa ja lopussa.

Annettu palaute ja tieto voidaan luokitella kyseisen asiakkuuden alle, jolloin se hyödyttää yksittäistä asiakasvastaavaa tai informaatiosta voidaan luoda yhteenvetoja sekä koosteita laajempaa tarkastelua varten. Joustavan rajapintamme avulla voimme räätälöidä juuri teidän organisaationne tarvitseman integraation yksityiskohtineen.

Surveypalia voi hyödyntää myös ilman integraatioita

Joillekin organisaatioille räätälöintiä ja järjestelmä-integraatioita parempi vaihtoehto on hoitaa projektiseuranta ja -palautteen kerääminen ns. manuaalisesti. Surveypal-työkalun käyttö on niin helppoa, että kyse on enemmän palauteprosessin hyvästä suunnittelusta.

Kun projektiseuranta suunnitellaan järkevästi, on tekninen toteuttaminen, tulosten seuranta sekä raportointi nopeaa ja helppoa. Kerätystä tiedosta voidaan jakaa erilaisia näkymiä eri henkilöille Surveypal-työkalun sisällä, mikä mahdollistaa esimerkiksi asiakasvastaavien projektiseurannan omien asiakkaidensa osalta.

comments powered by Disqus