Blogi

Juuri sinulle räätälöity Mystery Shopping -tutkimus

Surveypal tekee asiakkailleen räätälöityjä Mystery Shopping -tutkimuksia useilla eri toimialoilla.

Surveypal-työkalun avulla organisaatiot voivat myös itse rakentaa mystery shopping -prosesseja. Jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

Surveypal

Mitä Mystery Shopping -menetelmällä voidaan selvittää?

Mystery shopping -menetelmä vaatii käytännössä aina pientä organisaatiokohtaista räätälöintiä, sillä prosessit ja selvitettävät asiat vaihtelevat tapauskohtaisesti. Yleisellä tasolla menetelmällä selvitetään muun muassa organisaation:

  • palvelun laadun taso
  • henkilökunnan tuotetietämys
  • kehitettävät osa-alueet
  • ulkoiset laatuelementit
  • sisäinen laatu
  • asiakaskohtaamisten ja lisämyynnin sujuvuus

Mystery shopping -menetelmällä saadaan syvällistä ja laadullista informaatiota organisaation tilanteesta. Testiasiakkaiden ammattitaito ja objektiivisuus korostuu menetelmän käytössä, varsinkin jos arvioidaan tiukasti etukäteen määriteltyjä osa-alueita. Prosessi kannattaa kuitenkin pitää mahdollisimman kevyenä ja nopeasyklisenä, jotta tulokset saadaan heti käyttöön.

Mystery Shoppauksen hyödyt

Menetelmän avulla voidaan selvittää laadun ja asiakaspalvelun kannalta kriittiset totuuden hetket ja kuinka niissä on onnistuttu. Kerätyn informaation perusteella voidaan tarkastella laatutasoja, joihin jokaisen yksikön tai toimipisteen tulisi pyrkiä. Mystery Shoppaus -menetelmällä saadaan paras lopputulos, kun kerättyä informaatiota käytetään henkilökunnan koulutukseen. Silloin informaatiolla on motivaatiota, asiakasuskollisuutta ja -tyytyväisyyttä sekä myyntiä edistäviä vaikutuksia.

Surveypal ja Mystery Shopping

Surveypal tekee asiakkailleen räätälöityjä Mystery Shopping -tutkimuksia eri toimialoilla. Asiantuntijamme suunnittelevat yhdessä asiakasorganisaation kanssa mitattavat osa-alueet ja konkreettiset mittarit. Koulutetut asiantuntijamme suorittavat arviointeja, joiden tuloksia asiakasorganisaation avainhenkilöt voivat seurata arviointien ollessa vielä käynnissä. Saamme jatkuvasti kiitosta raportointimme nopeudesta, mikä mahdollistaa tulosten välittömän hyödyntämisen.

Surveypal-työkalun avulla ja asiantuntijoidemme opastuksella organisaatiot voivat myös itse rakentaa Mystery Shopping -prosesseja ja arviointijärjestelmiä. Arviointeja tekevät testiasiakkaat voivat hyödyntää vastaamisessa ja toimintaohjeisiin perehtymisessä tabletti- ja mobiililaitteita. Lisäksi joissain prosesseissa voidaan hyödyntää esimerkiksi paikkasidonnaisia NFC-tarroja tai QR-koodeja.

Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

comments powered by Disqus