Blogi

Haluatko päivittää työhyvinvointikyselysi seuraavalle tasolle?

Surveypal-työkalulla koko henkilöstötutkimusprosessi voidaan pitää kevyenä – oli kyseessä sitten työtyytyväisyyskysely, työhyvinvointikysely tai henkilöstökysely. Surveypalin avulla organisaation aika ei kulu kyselyiden tekniseen toteuttamiseen, vaan aika käytetään tulosten analysointiin ja toiminnan kehittämiseen!

Surveypal

Millainen on onnistunut työhyvinvointikysely?

Yleinen henkilöstötutkimusten ongelma on tavan vuoksi teko – asioita selvitetään, kun niin on tapana tehdä. Työtyytyväisyystuloksista voidaan keskustella, mutta tulokset eivät johda toiminnan muuttumiseen tai kehittymiseen. Henkilöstökysely toimii parhaiten siinä tapauksessa, jos organisaatio uskaltaa ja haluaa tarttua henkilöstökyselyn tuloksiin.

1. Tiivis paketti.
Kuten kaikessa tiedonkeruussa, ensiksi pitäisi miettiä mitä työhyvinvointikyselyn informaatiolla tehdään. Jos informaatiolla ei tehdä mitään, on sen kerääminen vain rasite. Jos haluat vinkkejä hyvien henkilöstötutkimuskysymysten laadintaan, ota yhteyttä. Survepal-tiimi on apunasi.

2. Nopea viestintä tuloksista.
Parhaimmillaan työtyytyväisyyskyselyn tuloksista informoidaan edes pintapuolisesti heti kyselyn sulkeuduttua. Tulosten panttaamisella ja liiallisella pyörittämisellä ei saavuteta mitään – itse asiassa työntekijöiden työtyytyväisyys laskee edelleen, kun tulosten keräämisen ja läpikäynnin välissä saattaa olla jopa monta kuukautta.

3. Tulosten käsittely pienissä yksiköissä.
Hyvä tapa tulosten käsittelylle on järjestää keskustelutilaisuus, jossa tarpeeksi pienet tiimit tai yksiköt pohtivat tuloksia itse. Yleensä keskustelu on vähintäänkin värikästä – mitä sen pitääkin olla, kunhan vain muistetaan, että keskustelun lopputuloksena organisaatiolla on hallussaan konkreettisia kehitysideoita.

4. Toiminnan kehittäminen.
Tulosten tulisi johtaa keskustelun kautta toiminnan kehittämiseen. Usein työhyvinvointitutkimuksen suurin kipukohta on se, että samat kehittämiskohteet nousevat esiin vuodesta toiseen, kun organisaatio ei kehitä toimintaansa palautteen pohjalta.

Surveypalin hyödyntäminen henkilöstötutkimuksissa

Surveypal-työkalulla henkilöstötutkimuksen teko ja prosessi voidaan pitää kevyenä. Kyselyjen rakentaminen, vastausten kerääminen ja tulosten analysointi on todella ketterää. Dynaamisten suodatinominaisuuksien ansiosta eri tiimejä, yksiköitä tai vaikkapa henkilöstöryhmiä on helppo vertailla keskenään. Tällä tavalla pilkotun datan saa suoraan raportteina esimerkiksi Powerpoint-ohjelmaan.

Lisäksi esimerkiksi isoissa organisaatioissa eri yksiköille tai tiimeille voidaan jakaa näkymiä yksikön omiin henkilöstötutkimuksen tuloksiin, jolloin tulosten paikallinen käsittely on helppoa.

Yksittäisestä työhyvinvointikyselystä ja -tutkimuksesta seuraavalle tasolle?
Perinteisen, kerran vuodessa tehtävän työhyvinvointikyselyn rinnalle Surveypal-tiimi on kehittänyt jatkuvan työtyytyväisyyden ja työilmapiirin seurannan mallin. Jatkuvalla seurannalla työilmapiirista saadaan parasta ennakoivaa informaatiota, kun seuranta on jatkuvaa, mutta kevyttä. Jatkuva työhyvinvoinnin mittaaminen ei sulje pois vuosittaisen kattavamman työtyytyväisyystutkimuksen tekemistä.

Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

comments powered by Disqus