Blogi

Onko myynnin raportointi jähmeä prosessi?

Myynnin raportointiin ei kannata uhrata paria minuuttia enempää viikkotasolla! Surveypalin avulla myynnin raportointi on kevyttä ja ketterää, mutta silti vahvasti myyntityötä ohjaavaa.

Surveypal

Myynnin raportointi kevyeksi

Myynnin johtamisen kannalta yleisin ongelma ei ole asiakastiedon hajanaisuus, käytettävien järjestelmien toiminnallisuudet tai liitettävyydet, vaan yksinkertaisesti aivan liian raskaat toimintatavat. Myyntitavoitteiden asettamisesta ja myynnin seurannasta on rakennettu liian jähmeä prosessi, vaikka yksinkertainen toimintamalli toimisi huomattavasti paremmin.

Lähes kaikilta organisaatioilta löytyy myyntiä tukevia CRM-, toiminnanohjaus- tai Business Intelligence -järjestelmiä, mutta siltikään myynnin kehittäminen ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Myynnin raportointiin ei kannata uhrata muutamaa minuuttia enempää viikkotasolla!

Kevyt ja ketterä toimintamalli

Myyjät täyttävät myyntityönsä kannalta oleelliset luvut jokaisen viikon päätyttyä (jos seurattava ajanjakso on viikko). Viikottaisen raporttilomakkeen täyttämiseen ei mene paria minuuttia kauempaa ja myyjät voivat täyttää sen joustavasti etänä, mobiilisti tai toimistolta.

Myyntijohto saa myyjien täyttämät viikon luvut PowerPoint-esityksenä välittömästi, jolloin viikon lukuja voidaan alkaa käsittelemään käytännössä saman tien esimerkiksi yhteisessä myyntipalaverissa. Luvut näkyvät PowerPointille sekä yksittäisen myyjän että yhteisen suoriutumisen osalta.

Myynnin lukuja voidaan lisäksi seurata pidemmän aikavälin suhteen, seurata myynnin yleistä kehittymistä tai vertailla eri myyjiä toisiinsa.

Myynnin kehittäminen kevyellä toimintamallilla

Jotta myyntijohto voisi tehdä tarvittavia suunnanmuutoksia tarpeeksi nopeasti ja tarpeeksi usein, pitää myynnin raportoinnin ja seurannan olla systemaattista, mutta silti erittäin  kevyttä. Surveypalin avulla myynnin kehittämisen toimintamalli pidetään yksinkertaisena ja nopeasyklisenä.

Surveypal-toimintamallissa yrityksen myyjät käyttävät viikon myyntitietojen täyttämiseen vain pari minuuttia, ja luvut voidaan antaa mistä tahansa sijainnista milloin tahansa. Myyntijohto saa myyntiviikosta esitysvalmiin raportin parilla hiirenklikkauksella, jolloin aikaa ei mene hukkaan, vaan se  suunnataan viikon lukujen läpikäyntiin ja analysointiin.

Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

comments powered by Disqus