Blogi

Mittaatko laatuasi systemaattisesti?

Oli kyseessä sitten asiakaspalvelun laadun mittaaminen tai laatuauditoinnit, niin Surveypalilla voit toteuttaa mittaamisen sinulle ja asiakkaillesi helpoimmalla tavalla.

Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!
Surveypal

Asiakaspalvelun laadun mittaaminen

Surveypalin avulla asiakkailta voidaan kerätä säännöllisesti palautetta asiakaspalvelun onnistumisesta tekstiviesteillä, sähköpostilla tai vaikka itsenäisellä Surveypal Go -tablettiständillä. Palautetta kerätään juuri sillä keinolla, joka on asiakkaalle helpointa. Asiakaspalvelun laadun mittaamisen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi Net Promoter Scorea.

Laadun auditointi tablettitietokoneella

Tablettitietokoneilla on kätevää tehdä erilaisia asiakaspolku- ja laatujärjestelmä-auditointeja, joissa auditoinnin tekijä kuljettaa tablettia mukanaan ja kirjaa havaintonsa ylös joko ennalta määrättyjen mittareiden mukaisesti tai ns. avoimena tekstinä.

Auditointi tapahtuu todellisten havaintojen perusteella ja Surveypalin avulla tulokset voidaan raportoida reaaliajassa eteenpäin. Tabletilla voi lisäksi ottaa valokuvia, jotka on mahdollista liittää osaksi auditointi-kierrosta.

comments powered by Disqus