Blogi

Kuinka uskollisia asiakkaasi ovat?

Surveypalin avulla asiakasuskollisuuden mittaaminen on todella helppoa – Surveypal-asiantuntijamme neuvovat sinua prosessin alusta loppuun saakka!

Jos kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi – asiantuntijamme ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä!

Surveypal

Asiakasuskollisuuden mittaaminen

Lähes kaikkien organisaatioiden tulisi tarkkailla asiakkaidensa uskollisuutta ainakin jollain tasolla, sillä alhainen asiakasuskollisuus tarkoittaa asiakassuhteiden loppumista. Kun uusien asiakkaiden hankinta on tutkitusti vanhojen asiakkaiden pitämistä huomattavasti kalliimpaa, kannattaa vanhoista asiakkaista pitää kiinni.

Asiakaskokemus osana asiakasuskollisuutta

Viime vuosina on koitettu ymmärtää, miksi tyytyväiset asiakkaat saattavat lopettaa asiakassuhteensa. Yhtenä selittävänä tekijä on pidetty asiakaskokemusta ja sen kasvanutta vaikutusta asiakasuskollisuuteen. Parhaimmillaan korkea asiakasuskollisuus on  luonnollinen seuraus jatkuvasta panostamisesta asiakaskokemukseen ja sen mittaamiseen. Asiakasuskollisuutta voi selvittää ainakin seuraavan kahden kokonaisuuden avulla:

1. Suositteluhalukkuus (Net Promoter Score). Kuinka todennäköisesti asiakas suosittelee organisaatiota, palvelua tai tuotetta.

2. Ostoaikomus. Kuinka todennäköisesti asiakas ostaa yritykseltä verrattuna kilpailijoihin.

comments powered by Disqus