Blogi

Surveypal Go tapahtumapalaute

Tapahtumapalaute

Oli kyse pienistä tai suurista tilaisuuksista, ulkoisille sidosryhmille tai omalle henkilöstölle suunnatuista tapahtumista, niin Surveypal-ohjelmiston avulla keräät tapahtumapalautetta tai teet tapahtumailmoittautumisia helposti.

Voit luoda organisaation brändin tai tapahtuman näköisen ilmoittautumislomakkeen muutamassa minuutissa. Ilmoittautumisia on mahdollista kerätä nettisivuilta, intranetistä, sosiaalisen median kautta tai suoraan sähköpostilla.

Tapahtumapalaute ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen

Ennen tapahtumaa osallistujilta voidaan ilmoittautumisen lisäksi kerätä lisätietoja tai teettää erilaisia esitehtäviä. Tapahtuman jälkeen palautetta voidaan kerätä ajastamalla viestit lähtemään automaattisesti mobiilikyselyinä.

Messuilla tai vastaavissa tapahtumissa perinteistä paperista yhteydenotto- tai ”osallistu kilpailuun”-lomaketta tehokkaampi tapa on kerätä yhteystietoja Surveypal-ohjelmistolla & tablettitietokoneella. Yhteystietolomakkeet tai aktivoivat kyselyt rakentuvat automaattisesti tableteille sopiviksi. Tabletilla kerätyt tiedot ovat suoraan sähköisessä muodossa ja vaikka myyntiosaston käytettävissä – messujen ollessa vielä käynnissä!

Tabletteja voidaan hyödyntää vapaasti sellaisinaan tai ne voivat olla itsenäisiä omia brändättyjä palautepisteitään tai tablettiständejä. Messukävijät ovat kiinnostuneita tablettiständeistä, ja niiden avulla saat houkuteltua kävijöitä osastollesi.

Yleisön osallistaminen ja aktivointi

Seminaari- tai luentotyyppisissä tilaisuuksissa on mahdollista järjestää esimerkiksi kännykkä-äänestyksiä, jotka hyödyntävät QR-koodi-tekniikkaa. Surveypal luo automaattisesti kyselyistä QR-koodilinkin, jonka kautta osallistujat pääsevät äänestämään ja ottamaan kantaa käsiteltävään asiaan. Tilaisuuden puhuja pääsee vastaustuloksiin käsiksi reaaliajassa, mikä on loistava tapa parantaa dialogia ja vuorovaikutusta yleisön kanssa!

Katso esimerkki ilmoittautumisesta ja tapahtumapalautteen keräämisestä tästä!

comments powered by Disqus