Blogi

Lisää vuorovaikutusta uutiskirjeellä

Henkilökohtaisen yhteydenpidon lisäksi Surveypal-tiimi on aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin ja Surveypal-työkalun käyttäjiin uutiskirjeiden avulla. Uutiskirjeiden lähettämiseen käytetään Postiviidakko-uutiskirjetyökalua.

Postiviidakon käyttöön päädyttiin siitä syystä, että uutiskirjeen tekemisestä haluttiin tehdä mahdollisimman helppoa. Postiviidakossa uutiskirje luodaan Surveypal-käyttäjille hyvin tutulla drag’n’drop-metodilla. Vastaanottajalle uutiskirjeen helppokäyttöisyys tarkoittaa mm. responsiivisia uutiskirjeitä, joita voi lukea mukavasti esimerkiksi kännykällä.

Mihin Surveypal hyödyntää uutiskirjettä?
Uutiskirje on erinomainen tapa kertoa Surveypalin toiminnasta, uusista ominaisuuksista tai muista muutoksista ohjelmistossa. Luonnollisesti uutiskirje on vain osa asiakkaan kanssa käytävästä dialogista tai vuorovaikutuksesta, mutta kustannustehokkuudeltaan ja saavutettavuudeltaan se on aivan parhaimmistoa.

Mikään ei voita henkilökohtaista yhteydenpitoa asiakkaisiin meidän näkökulmastamme. Kuitenkin sähköposti ja uutiskirje on edelleen kanavana henkilökohtainen ja visuaalisesti näyttävä. Oikein toteutettuna sen avulla voidaan saavuttaa hyviä tuloksia ja puhutella asiakkaita kiinnostavalla sisällöllä. Lisäksi perinteisiin viestintäkanaviin verrattuna sähköpostin etu on sen mitattavuus.

Hyödynnämme kyselyitä osana uutiskirjettä jatkuvan palautteen keräämisessä. Lisäksi kyselyitä hyödynnetään kampanjakohtaisesti vastaanottajien osallistamisessa, jolloin kyselyt tuovat uutiskirjeisiin lisää vuorovaikutteisuutta.

Tulevaisuuden suunnitelmat
Postiviidakon ja Surveypalin välille toteutetaan parhaillaan integraatiota, joka saa työkalut juttelemaan entistä paremmin keskenään ja helpottaa kohdennettua viestintää.

Katso tästä kuinka Koodiviidakko hyödyntää Surveypal-ohjelmistoa osana uutiskirjeitä.

comments powered by Disqus