Asiakaskokemuksen tila Suomessa 2017 – Osallistu kyselyyn!

Asiakaskokemuksen tila Suomessa 2017 – Osallistu kyselyyn!

Millainen on yrityksenne asiakkaan kokemus? Miten asiakkaan kokemusta kannattaisi kehittää? Miten muut yritykset ovat ongelman ratkaiseet?

Asiakaskokemuksen merkitys yrityksissä tulee entistä tärkeämmäksi. Koska tuotteet ja teknologiat ovat tänä päivänä helposti kopioitavissa, asiakaskokemuksesta on tulossa seuraavien viiden vuoden kuluessa tuotetta ja hintaa parempi keino sitouttaa asiakkaat ja erottautua kilpailijoista.

Osallistumalla kyselyyn Asiakaskokemuksen tila Suomessa 2017 saat käsityksen siitä, missä oma organisaatiosi menee asiakaskokemuksen kehittämisen suhteen. Saat hyödylliset kyselyn tulokset käyttöösi jättämällä yhteystietosi. Vastauksia käsitellään luottamuksella. Kyselyyn vastaaminen vie keskimäärin 5min.

Osallistu kyselyyn

Kyselyn on toteuttavat Lapin yliopiston Design Management opiskelijoista koottu työryhmä yhdessä palvelumuotoilu studio Kreapalin ja strategisen muotoilun toimisto Manitun kanssa.

 

 

Lisätietoja:

Martti Rautanen

Asiakkuusjohtaja

050 311 6700